2007. január 15., hétfő

Recept: Csűrdöngölős

Hozzávalók 4 személy részére:
  • 4 szelet sertéskaraj csont nélkül
  • 4 savanyú káposztalevél
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 4 - 5 kanál étolaj
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál őrölt paprika
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál ételízesítő só,
  • egy teáskanál borsikafű
A sertéskarajt kicsit kiklopfoljuk, oldalait bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk. A felforrósított olajban hirtelen kisütjük a hússzeleteket. A káposztalevelekre terítjük és szorosan összecsavarjuk. A szalonnát felkockázzuk, kiolvasztjuk, majd megpirítjuk benne a felkockázott vöröshagymát. Meghintjük a paprikával, kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, beletesszük az ételízesítőt és a borsikafüvet. Az alaplébe beletesszük a hússzeletekkel töltött káposztaleveleket és készre pároljuk. Törtburgonyával tálaljuk, a tetejét tejföllel meglocsolva.

Remek téli étel!